In dit artikel

Een comfortabele woonkamer met een moderne tv-hoek en gezellige sfeer.

Hoe richt je een tv in hoek woonkamer in? 7 handige tips

In dit artikel

Sta je voor het vraagstuk hoe je een tv in een hoek van de woonkamer plaatst? Het positioneren van je tv-meubilair kan best een uitdaging zijn in kleinere of ongewoon gevormde ruimtes.

Dit artikel biedt zeven handige tips die zorgen voor een gezellige en praktische tv-hoek, ongeacht de kamerindeling. Ontdek hoe je comfort en stijl kunt combineren!

Samenvatting

 • Kies een TV – meubel dat past bij de grootte van je ruimte en sluit aan bij je persoonlijke stijl en interieurbehoeften, zoals opbergruimte of een minimalistisch design.
 • Maak de tv – hoek comfortabel en sfeervol met een zacht vloerkleed, kleine decoraties zoals fotolijstjes en planten, en zorg voor goede verlichting om een gezellige ambiance te creëren.
 • Overweeg creatieve plaatsingsmethoden voor je tv, zoals hoek-tv-meubels of wandmeubels met schuifpanelen, om de tv te integreren of juist te verbergen binnen je interieur.
 • Vergeet niet om rekening te houden met de kijkafstand en hoogte van de tv voor optimaal kijkcomfort en om nekklachten te voorkomen.
 • Experimenteer met DIY – oplossingen om je tv op slimme manieren aan het zicht te onttrekken, bijvoorbeeld door het gebruik van schilderijen op scharnieren of schuifpanelen in wandkasten.

Innovatieve Manieren om een TV in de Woonkamer te Plaatsen

Ontdek creatieve oplossingen om je TV naadloos te integreren in de hoek van je woonkamer, zonder dat het afbreuk doet aan je interieur. Laat je inspireren door slimme plaatsingsopties die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk zijn.

Tips voor het Plaatsen van een TV in een Hoek van de Woonkamer

Het inrichten van een hoek in je woonkamer voor de tv kan een slimme zet zijn. Met de juiste opstelling creëer je een gezellige en functionele kijkervaring.

 • Kies voor een hoek-tv-meubel dat speciaal ontworpen is om in jouw ruimte te passen. Er zijn modellen beschikbaar bij Ikea, Leenbakker of vind unieke stukken op Marktplaats.
 • Plaats je bank niet direct tegen de wand, maar laat wat ruimte over. Dit kan optisch meer ruimte creëren en maakt het geheel luchtiger.
 • Creëer een collage rondom de tv met persoonlijke foto’s, kunst of posters. Dit voegt persoonlijkheid toe en integreert de tv met je interieur.
 • Overweeg goede zonwering om hinderlijke reflecties op het scherm te voorkomen. Zo geniet je altijd van perfect beeld, ongeacht het tijdstip.
 • Denk na over de hoogte waarop je de tv plaatst. Het moet comfortabel zijn om naar te kijken zonder dat je nek belast wordt.
 • Verzeker jezelf ervan dat er voldoende ruimte is tussen de zitplaatsen en de tv voor de beste kijkervaring; houd rekening met aanbevolen kijkafstanden.
 • Ga voor extra comfort door een zacht vloerkleed aan jouw tv – hoek toe te voegen; dit verhoogt ook nog eens de gezelligheid.
 • Bekijk verschillende stijlen van hoek-tv-meubels, ga bijvoorbeeld voor industrieel design of kies voor trendy mangohout om je woonkamer af te maken.
Een moderne woonkamer met een strakke flatscreen televisie aan de muur.

DIY – Een Tip om de TV Onzichtbaar te Maken

Soms wil je de televisie niet als middelpunt van je woonkamer. Met een creatief doe-het-zelf project kun je de TV slim verbergen.

 • Kies voor een schilderij dat aan scharnieren hangt en voor de televisie geplaatst kan worden. Als de TV uit staat, zie je alleen kunst.
 • Maak een fotowand rondom de tv met lijsten die harmoniëren met het interieur. De TV gaat dan op in jouw persoonlijke collage.
 • Installeer een open wandkast met een schuifpaneel. Schuif deze dicht als je de televisie uit het zicht wilt hebben.
 • Gebruik kasten met deuren waarachter je de tv kunt plaatsen. Sluit de deuren om het apparaat onzichtbaar te maken en open ze weer bij gebruik.
 • Ontwerp een wandmeubel op maat waarin je naast boeken en decoraties ook ruimte hebt voor de tv. Dit meubelstuk zorgt ervoor dat alles er geordend en strak uitziet.

Conclusie

Met deze tips heb je de sleutel in handen om jouw tv-hoek in de woonkamer op een slimme manier in te richten. Een goed geplaatste tv en comfortabele zithoek maken je huiskamer meteen gezelliger en functioneler.

De juiste meubels en decoraties laten de ruimte groter lijken en zorgen voor een warme uitstraling. Noortje, onze topstyliste, heeft bewezen dat een praktische en stijlvolle tv-hoek voor iedereen haalbaar is.

Pak vandaag nog de inspiratie uit dit artikel en transformeer jouw hoek tot het perfecte kijkplekje!

Veelgestelde Vragen

1. Welke hoek van de woonkamer is het beste voor mijn tv?

Kies een hoek waar je gemakkelijk kunt kijken en die niet tegenover grote ramen met veel lichtinval staat.

2. Hoe hoog moet ik mijn tv in de hoek plaatsen?

Hang je tv op ooghoogte wanneer je zit voor het beste kijkcomfort.

3. Kan ik een draaibare tv-beugel gebruiken in een hoek?

Ja, een draaibare tv-beugel is ideaal voor hoekinstallatie omdat het flexibiliteit biedt in kijkhoeken.

4. Wat kan ik doen om kabels netjes weg te werken?

Gebruik kabelgoten of -clips om kabels langs de muur te geleiden en ze uit het zicht te houden.

5. Hoe pas ik de meubels aan voor een tv in de hoek?

Schik je meubels zo dat ze gericht zijn naar de hoek waar je tv staat voor een gezellige en functionele inrichting.

Team Allesinenrondhethuis.nl

Team Allesinenrondhethuis.nl

Wij zijn het gepassioneerde team achter Allesinenrondhethuis.nl, vastbesloten om jou te voorzien van waardevolle informatie en praktische inspiratie voor alle aspecten van huisverbetering. Ontdek hoe wij je kunnen helpen bij het transformeren van je huis in een plek waar je je gelukkig en comfortabel voelt, of het nu gaat om interieurdesign, tuinieren, energiebesparing of doe-het-zelfprojecten. Lees meer over ons >

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *